Velkommen

24. SKEIVE FILMER

 19. – 24. SEPTEMBER 2014

Skeive Filmer er nå i sitt 24. år og presenterer et filmprogram som vil underholde, opplyse, utfordre og provosere. Akkurat hva som gjør en film skeiv kan diskuteres, men begrepet blir stadig mer omfattende og variert, inkludert i historier med heterofile protagonister.

Våre største medieaktører skriver vanligvis om denne filmkategorien når de kan få sensasjonspregete tabloidoverskrifter med sex som hovedfokus. Det er forutsigbart, viser mangel på kunnskap og en provoserende holdning. Et av våre mål med festivalen er å snu denne stadige underkjennelsen av filmskapere, deres filmverk og undervurderingen av oss som publikum.

I løpet av disse seks dagene presenterer vi en rekke prisvinnende filmer, kritiker- og publikumsfavoritter fra festivaler som Berlinale, Sundance, SXSW, Tribeca og Toronto. At majoriteten av indiefilmer ikke finner veien til ordinære kinoer betyr ikke at de er smale og sære, men de er en spennende og sårt trengt utvidelse av tilbudet man finner på ordinære kinoer. Ønsket om å dele disse historiene og filmopplevelsene er vår største drivkraft, og vi håper dere benytter anledningen til å se god film og samtidig bidra til å opprettholde bredden i det filmtilbudet som kun formidles via landets filmfestivaler, filmklubber og cinematek.

God fornøyelse!