Film, Premiere
FØRPREMIERE 15. DESEMBER

PRIDE

Skeive Filmer Filmfestival, i samarbeid med LLH Oslo og Akershus & Arthaus,  gir alle Skeive Filmer-entusiaster årets førjulsgave! 
Mandag 15. desember klokken 18:00 har vi fått en en eksklusiv førpremiere på den britiske feelgood-filmen, PRIDE (regi: Matthew Warchus).

Filmen vant Cannes Filmfestivals Queer Palm Award for Beste Film tidligere i år, og nå kan du se den helt gratis på Oslos Kino Victoriai Ruseløkkveien 14 (ved Konserthuset).

Denne invitasjonen går ut til alle på Skeive Filmers medlemsliste og er gyldig for to personer. Ønsker du å stå på listen trenger du bare sende en mail til oglff@oglff.orginnen 10. desember, og du vil få en invitasjon.

Gratisbilletter hentes ut fra 10. til 12. desember i billettluken på Kino Victoria ved å printe ut og vise fram den vedlagte invitasjonen.

NB! Det er begrenset antall plasser, så vær tidlig ute for å sikre deg billetter!

 

Om PRIDE: 

England, 1984. Margaret Thatcher styrer Storbritannia med sin berømte jernhånd. Landets gruvearbeidere er i full streik og mange familier sliter med å få endene til å møtes i denne mørke tiden. I London bor en gruppe venner, alle skeive og ettersom de ser gjenspeilinger av sine egne kamper i gruvearbeidernes sak, etablerer de spontant støttegruppen «Lesbians and Gays Support the Miners» og begynner en kronerulling.  De oppdager snart at det er verre å finne noen som ønsker å ta i mot støtte fra en gruppe homofile, men til slutt får de kontakt med et lite gruvesamfunn i Wales og setter seg i den fargerike minibussen for selv å overlevere donasjonen. Det blir et minneverdig møte og opptakten til en serie hendelser som vil endre en rekke menneskers liv.
PRIDE er basert på en sann historie, og er en varm og morsom film om møtet mellom to svært ulike grupper i samfunnet og dannelsen av en mildt sagt overraskende allianse.

PRIDE har ordinær kinopremiere 1. juledag, men allerede 15. desember kan du altså få en sniktitt på årets feelgood-film – helt gratis!