SPILLEFILM / FEATURE

Helicopter Mom

Maggie Cooper (Nia Vardalos, My Big Fat Greek Wedding) er eneforsørger for tenåringssønnen Lloyd og ønsker ham naturligvis kun det beste i livet. Selv om intensjonene er gode, har hun bare en lei tendens til å dra det litt langt, noe som innimellom ender i pinlige situasjoner. For Lloyd.

Han er fortsatt usikker på sin egen legning, og Maggie ikke bare forsikrer ham om at hun aksepterer 100% om han er homofil, hun aktivt oppfordrer til det – for det hadde vært ”skikkelig kult”.

Maggie har et stort hjerte og støtter ham i tykt og tynt, men er så overbevist om at han er homofil og ender med å ”oute” ham for hele skolen. Hun oppretter i all hemmelighet en profil for ham på en nettdatingside, avtaler møte med det hun mener er en passende ung mann og før Lloyd vet ordet av det er han plutselig på date. Hun søker også på et collegestipend øremerket homofile studenter og når den godkjennes øker presset. Og i tillegg er det snart avgangsball, og han må jo ha en date!

Tross alle overtramp og pinligheter som oppstår er Maggie elskelig, men ustoppelig – det er bare en liten hake; Lloyd er kanskje usikker på sin egen legning, men han har ingen planer om å la henne skyve ham ut i noe han ikke er klar for.

 

Single mom Maggie Cooper will do anything for her teenage son Lloyd, but despite all of her good intentions she occationally take things a bit too far, resulting in awkward and embarrassing situations. For Lloyd.

Still undecided about his sexuality, Maggie not only assures him she’s totally fine with him being gay, she encourages him. ’Cause that would be ”really cool”. So she decides for him.

She outs him at school, sets him unknowingly up on dates with guys she finds on gay dating sites, and applies for a college scholarship reserved for LGBT youth. Then there’s the prom, and he needs a date.

Despite her being intrusive and causing embarrassment, Maggie is lovable in her quest – the only thing is, Lloyd’s still undecided and he’s not about to let his mother push him into something he’s not ready for.

TRAILER

  • lørdag
    20.09
    • kl. 15.00
DETALJER / DETAILS
USA 2014, 76 min

Regi/Dir: Salomé Breziner

Med/Cast: Nia Vardalos, Jason Dolley, Gillian Vigman, Kate Flannery, Lisa Loeb

Engelsk tale, utekstet / English, no subtitles