Archives

Category Archive for: "Dokumentar"

Dokumentar

borntofly_gauntlet_caravaglia
Born to Fly: Elisabeth Streb vs. Gravity
Elizabeth Streb er besatt av idéen om at mennesker faktisk kan fly. Som danser var hun interessert i å utforske tradisjonell moderne dans, og er i dag kjent som skaperen av Pop Action – en stil som minner om ekstremsport, og med høy risikofaktor for utøverne.
Vivian Maier 1
Finding Vivian Maier
John Maloof kom hjem fra auksjon med negativer fra 1950- og 1960-tallets Chicago og New York. Da han skannet negativene ble han grepet av fotografens unike observasjonsevne og fikk fatt i resten fra samme bo: en enorm samling negativer, filmer og papirer fra den ukjente fotografen Vivian Maier.
kidnappedforchrist_TaiKatePico
Kidnapped for Christ
Historiene som fortelles i dokumentaren er om tenåringer blir overrumplet midt på natten og føres ut av hjemmet uvitende om hva som venter dem. Foreldrene sender dem til Escuela Caribe, en amerikanskdrevet kristen skole og atferdsendringsprogram i den Dominikanske Republikk.
Outing1
Outing
Sven er en pen, velutdannet og sympatisk ung mann. Han har en god jobb og ser ut som en helt vanlig mann i bybildet. Men han er også pedofil.
regardingsusansontag_blue_2_heads
Regarding Susan Sontag
Et intimt og nyansert innblikk i livet til en av det 20. århundrets mest innflytelsesrike og provoserende personligheter. Forfatter, skribent og feminist Susan Sontag var lidenskapelig frittalende gjennom hele sin karriere og ble en av sin generasjons viktigste litterære, politiske og feministiske figurer.
The-Dog_bank
The Dog
John Wojtowicz var stolt selvtitulert pervers. Som ung på 60-tallet hadde han en libido som langt overgikk datidens libertinske standard, og tok flere koner og elskere. Kjønn var irrelevant – han elsket å elske og han elsket sex.