Archives

Category Archive for: "Film"

Film

52 Tuesdays 4
52 Tuesdays
52 Tuesdays er en unik filmopplevelse, filmet kronologisk hver tirsdag i løpet av ett år. Historien ble utviklet underveis, skuespillerne fikk manus ukentlig og kun for de aktuelle scenene som skulle spilles inn.
appropriate_behavior_4
Appropriate Behaviour
Shirin sliter med å være den perfekte persiske datter for sine foreldre, politisk korrekt biseksuell, og ung, trendy i Brooklyn. Men hun er ikke persisk nok, for lite skeiv, sosialt klønete, og tryner stadig i forsøkene på å finne sin identitet. Det å ikke ha en klisje å identifisere seg med kan føles svært ensomt.
BFFs-2
BFFs
Kat og Samantha har vært bestevenner i en årrekke. Etter Kats heller traurige bursdagsfeiring med en nedlatende familie fordi hun har dumpet forloveden, overtaler Samantha henne til å bruke gaven fra moren: En workshop på landet for par som vil finne tilbake til hverandre og redde forholdet.
borntofly_gauntlet_caravaglia
Born to Fly: Elisabeth Streb vs. Gravity
Elizabeth Streb er besatt av idéen om at mennesker faktisk kan fly. Som danser var hun interessert i å utforske tradisjonell moderne dans, og er i dag kjent som skaperen av Pop Action – en stil som minner om ekstremsport, og med høy risikofaktor for utøverne.
Drunktowns Finest 1
Drunktown’s Finest
Et usminket bilde av hvordan dagliglivet fortoner seg for mange av USAs urbefolkning. Filmen er kompromissløs i beskrivelser av rusmisbruk, religion, kjønnsidentitet og seksualitet, og filmens tittel er en respons til en nyhetsreportasje som refererte til byen Gallup, New Mexico, som ”Drunktown, USA”.
Vivian Maier 1
Finding Vivian Maier
John Maloof kom hjem fra auksjon med negativer fra 1950- og 1960-tallets Chicago og New York. Da han skannet negativene ble han grepet av fotografens unike observasjonsevne og fikk fatt i resten fra samme bo: en enorm samling negativer, filmer og papirer fra den ukjente fotografen Vivian Maier.
Le Zbor photo
Forfilmer
THE FOXY MERKINS 1
The Foxy Merkins
Uten jobb eller penger, prøver Margaret lykken som lesbisk prostituert i New York. Kunder er det nok av, men hun er fersk og får det liksom ikke helt til.
Fucking Different 5
Fucking Different XXY
Tradisjonen tro er den sjette samlingen av kortfilmer i Fucking Different-serien skapt for å bryte stereotyper, feire bredden av og i annerledesheten, samt å kanskje skape litt forvirring.
The Disgustings
FUN & FUnKED UP!
helicopter-mom01
Helicopter Mom
Maggie Cooper er eneforsørger for tenåringssønnen Lloyd og ønsker ham naturligvis kun det beste i livet. Selv om intensjonene er gode, har hun bare en lei tendens til å dra det litt langt, noe som innimellom ender i pinlige situasjoner. For Lloyd.
Jamie Marks is Dead 1
Jamie Marks is Dead
I en liten by dekket av vinterens første snøfall finner tenåringen Gracie den nakne, døde kroppen til en ung gutt ved elvebredden. Jamie Marks var eleven alle ignorerte og den eneste kontakten med medelever var brutal mobbing og ydmykelse.
kidnappedforchrist_TaiKatePico
Kidnapped for Christ
Historiene som fortelles i dokumentaren er om tenåringer blir overrumplet midt på natten og føres ut av hjemmet uvitende om hva som venter dem. Foreldrene sender dem til Escuela Caribe, en amerikanskdrevet kristen skole og atferdsendringsprogram i den Dominikanske Republikk.
Lilting 2
Lilting
Hong Khaos spillefilmdebut er en vakker og kraftfull film om møtet mellom to fremmede av ulik alder, kultur og bakgrunn. Begge bærer på et savn og ubeskrivelig sorg etter at den ene personen som binder dem sammen dør uventet.
Film Set - 'Love Is Strange'
Love is Strange
Ben og George kan endelig gifte seg etter å ha vært kjærester i nesten 40 år. Like etter får George sparken som musikklærer på den kristne skolen han jobber. Det nygifte paret står plutselig på bar bakke og har ikke lenger råd til å beholde leiligheten på Manhattan.
Lyle 2
Lyle
Lyle er en etterlengtet dose psykologisk terror og humor med klare paralleller til Polanskis ”Rosemary’s Baby”. Høygravide Leah og partneren June finner sin drømmeleilighet i Brooklyn og flytter inn med datteren Lyle. June klarer ikke skjule skuffelsen over at den nye babyen er en pike og lar jobb gå foran familie.
Something Must Break 1
Nånting Måste Gå Sönder
En ektefølt, gripende historie om identitet, seksualitet og destruktive krefter som kan ta overhånd før man finner sin indre styrke. Sebastianhar forlatt sin identitet som mann og lever som kvinnen Ellie i et grenseland mellom kjønn. Han har mange venner, men er allikevel ensom. Når han treffer Andreas er tiltrekningen umiddelbar og de innleder et intenst forhold.
Nordland 1
Nordland
Tyske Eleni blir med kjæresten Kaia til Norge hvor hun skal gjenforenes med sin far som hun ikke har sett siden hun var ung. Etter en krangel med faren forsvinner Kaia i sinne, og Eleni får kun en melding om at det hele ble for mye og at hun trenger tid alene.
Only Lovers Left Alive 1
Only Lovers Left Alive
To fortapte sjeler møtes igjen etter lang tids adskillelse – symbolsk nok med navnene Adam og Eva. Blodtørstige er de, men som i alle Jarmusch-filmer er det outsiderens desperate jakt på et felleskap, på sin plass i verden, som er hovedtema.
Outing1
Outing
Sven er en pen, velutdannet og sympatisk ung mann. Han har en god jobb og ser ut som en helt vanlig mann i bybildet. Men han er også pedofil.
regardingsusansontag_blue_2_heads
Regarding Susan Sontag
Et intimt og nyansert innblikk i livet til en av det 20. århundrets mest innflytelsesrike og provoserende personligheter. Forfatter, skribent og feminist Susan Sontag var lidenskapelig frittalende gjennom hele sin karriere og ble en av sin generasjons viktigste litterære, politiske og feministiske figurer.
NOMANSLAND 1
Skandinavisk, kort og godt
Space Station 76
Space Station 76
Jack Plotnicks regidebut er en stjernespekket mørk komedie som utspiller seg i en fremtidsversjon sett med 1970-tallets øyne, med høyst overbevisende scenografi og kostyme.
Andamio 2
Spansk kortfilm / Spanish shorts
The-Dog_bank
The Dog
John Wojtowicz var stolt selvtitulert pervers. Som ung på 60-tallet hadde han en libido som langt overgikk datidens libertinske standard, og tok flere koner og elskere. Kjønn var irrelevant – han elsket å elske og han elsket sex.
The Skeleton Twins 1
The Skeleton Twins
En historie om den mørkeste fortvilelse kombinert med store doser varme og humor er sjelden så vellykket som her. Det er en tøff balanse, men mesterlig utført – mye takket være Wiig og Hader, som veksler mellom dypt alvor og hysterisk humor i dette dramaet om et deprimert og emosjonelt ustabilt tvillingpar.
A018_C014_0608GB
Tiger Orange
Chet og Todd vokste opp i en liten by med sin homofobe, enslige far. Chet har overtatt familiens jernvare og bor i barndomshjemmet, hvor han pleiet deres syke far frem til hans død. Todd dro hjemmefra som 18-åring og brødrene har ikke hatt kontakt siden, men etter flere års hard livsførsel har ikke Todd annet valg enn å dra hjem.
wetlands
Wetlands
Om du er følsom når det gjelder hygiene og kroppsfunksjoner er du herved advart: Denne filmen ble omtalt som det villeste bidraget under årets Sundance Filmfestival, og det med rette – her er det scener som neppe vil slettes fra minnet med det første.
Le Zbor photo
World Mix kortfilm