Dirty Diaries: Feministisk porr - frigjøring eller selvmotsigelse?

Bildet er fra "Dildoman" av Åsa Sandzén

I 2009 kom den svært så omdiskuterte filmen Dirty Diaries ut i Sverige. Filmen har skapt overskrifter i halve verden, og vært et hett diskusjonstema i inn- og utland. Vi viser utdrag fra den og inviterer til debatt om ytringsfrihet, kunst og feministisk porno.

Filmskaperne i Dirty Diaries har ved å sette kvinnens seksualitet i høysetet, satt Sverige på det internasjonale filmkartet med stor kraft. Lange køer til visningene og heftig debatt i etterkant var resultatet i Sverige. Vi har hentet den til Skeive Filmers 20-årsjubileum, hvor vi også tar debatten: Feministisk porr – frigjøring eller selvmotsigelse?
Til visningen og debatten kommer blant andre to av filmskaperne i Dirty Diaries til Norge, Marit Östberg (Authority) og Elin Magnusson (Skin).

Skeive Filmer viser et utvalg av filmene.

Initiativtaker til dette programmet er Lisa Dillan, kjent som kunstner og politisk aktivist. Hun deltar også i debatten. Journalist Kjersti Eidem Dyrhaug er ordstyrer.

Paneldeltagere
Marit Östberg - skribent, filmskaper og regissør i Dirty Diaries
Elin Magnusson - kunstner, regissør og filmskaper i Dirty Diaries
Wenche Mülheisen - kjønns- og medieforsker ved universitetet i stavanger, skribent og tidligere performancekunstner
Lisa Dillan - musiker og performancekunstner, 1. amanuensis i improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole


Dirty Diaries
Sverige 2009
Regi: Elin Magnusson, Ester Martin Bergsmark og Sara Kaaman, Nelli og Andreas, Åsa Sandzén, Pella Kågerman, Tora Mårtens, Wolfe Madam, Ingrid Ryberg, Universal Pussy, Joanna Rytell, Marit Östberg og Jennifer Rainsford
Produsent: Mia Engberg

Official website for Dirty Diaries

Fredag 1. oktober kl. 16.00
Gratis adgang