Goddag mit navn er Lesbisk

"Get the Flash Player" "to see this gallery."

Et innsiktsfullt og hjertelig blikk på hvordan det er var og er å leve som lesbisk i Danmark. Dokumentarfilmskaperne Andersen og Groos kombinerer mye godt arkivmateriale med åpenhjertige intervjuer, og skaper på den måten en unik oversikt over de siste femti årenes danske, lesbiske historie. Vi får et tilbakeblikk på hvordan man måtte møtes i skjul på klubber på 50-tallet til kvinnebevegelsen og Femø-leirene på 70-tallet. Og vi møter blant annet et postbudpar som forbereder bryllup og MC Ena fra duoen Fagget Fairys som forteller om sin kamp for retten til å være seg selv. (akek)

An insightful and heartwarming account on how it was, and is, to live as a lesbian in Denmark. Through archival material and frank interviews, Andersen and Groos have created a unique account of lesbian history over the last 50 years, from secret meetings in the 1950’s to women’s liberation and the Femø camps of the 1970’s.


Goddag mit navn er Lesbisk / Hello My name is Lesbian
Danmark 2009, 52 min.
Regi: Iben Haarh Andersen, Minna Groos
Dansk tale, engelsk tekst / Danish w / eng. sub

 

FORFILM: Chained!

Lenker til lommebøker og nøkler. En hver lesbe med respekt for seg selv har i det minste et par lommelenker. Hva er det med disse lenkene som appellerer? Og hvorfor spesielt til lesbene? Chained! er et humoristisk blikk på lenker og lesber.

Chains for wallets and keys. Any self respecting dyke owns at least two chains. Why do they appeal so to lesbians? A humorous look at dykes in chains.

Chained!
USA 2010, 14 min.
Regi: Betsy Kalin
Engelsk tale, utekstet / EnglishTORSDAG 30. SEPTEMBER KL. 20.00