WHAT'S IN A NAME

Belgia/USA, 2009, Regi: Eva Küpper
Engelsk tale, utekstet, 70min

Jon Cory lever et stille liv i sin bittelille leilighet i bakrommet på et møbelsnekkeri, men når Jon skifter til Rose skjer det også noe med personligheten. For Rose er dristig, vulgær, konfronterende og jobber med noen riktig så eksplisitte opptredener på en av New Yorks nattklubber. I løpet av filmen kommer vi svært nær innpå Jon/Rose og blir med på denne selverklærte kjønnsterroristens mange opp- og nedturer. Regissør Eva Küpper har fulgt Jon/Rose over mange år, og lar hans/hennes personlighets mange fasetter virkelig få lov til å funkle. IDFA Award for Student Documentary 2010.

Søndag 20. mars, kl 19:30
Cinematektet, Dronningens gate 16

Billetter kr. 50,- (medlemmer) / kr. 80,- (billett + prøvemedlemskap). NB: Medlemskort fra Skeive Filmer 2010 gjelder også her!

 

ÅNGRARNA

Regretters, Sverigem 2010, Regi: Marcus Lindeen
Svensk tale, engelsk tekst, 60 min

Dette er et rørende portrett av to utrolige mennesker som tar et svært vanskelig valg intet mindre enn to ganger. To svenske menn legger seg under kniven for å bli kvinner, bare for å oppdage at kjønnsskiftet var et stort feilgrep. I denne fantastisk sterke dokumentaren møtes de to mennene for første gang for å snakke om sine liv.

Regissør Marcus Lindeen gikk ut fra Dramatiska Institutet i Stockholm 2008. Før han begynte å jobbe med film og teater var han forfatter og radioprodusent. Ångrarna er hans debutfilm.

Søndag 20. mars, kl 21:00
Cinematektet, Dronningens gate 16

Billetter kr. 50,- (medlemmer) / kr. 80,- (billett + prøvemedlemskap). NB: Medlemskort fra Skeive Filmer 2010 gjelder også her!